Sterling zilveren sieraden met Barnsteen.
Bezig met laden...
  • favorite_border Unieke Zilveren Sieraden
  • grade Gemaakt van de beste kwaliteit sterling zilver 925
  • tag_faces Verzending binnen 2-4 werkdagen
  • favorite_border Unieke Zilveren Sieraden
  • grade Gemaakt van de beste kwaliteit sterling zilver 925
  • tag_faces Verzending binnen 2-4 werkdagen

Barnsteen is gefossiliseerd hars van naaldbomen van ongeveer 44 miljoen jaar oud. De belangrijkste Baltische Barnsteen is bekend onder de naam Oostzeebarnsteen of Succiniet en is gevormd uit hars afkomstig van de naaldboom Pinus succinifera, die veel voorkwam tijdens het Tertiair, met name tijdens het Eoceen. Tijdens deze periode was het relatief warm en werd het Scandinavische landschap gekenmerkt door uitgestrekte naaldbossen.
 Barnsteen is meestal warmgeel tot donkerrood van kleur, maar er bestaan ook meer groen-, blauw- of zelfs zwartgekleurde soorten. Transparante Barnsteen wordt algemeen het mooist gevonden en is het kostbaarst.
 Barnsteen wordt al sinds de Steentijd beschouwd naast bijvoorbeeld parels en bloedkoraal als een van de weinige, kostbare organische halfedelsteen.
 Kralen, hangers, amuletten, knopen en kettingen van Barnsteen zijn allemaal voorbeelden van archeologische vondsten die ook vandaag de dag nog steeds heel gebruikelijk zijn als sieraad.
 Barnsteen heeft niet alleen een lange historie als sieraad, maar ook als geneesmiddel. Het ook werkt als een helende steen die negatieve energie weghaalt uit het lichaam. Het dragen van barnsteensieraden stimuleert een goed humeur en neerslachtige gevoelens verminderen of verdwijnen met het dragen van Barnsteen

.


Laatst bekeken producten

Leuk dat je op Silverday.nl komt shoppen! Ga je voor een optimale shoppingervaring? Klik dan op 'cookies accepteren' Veel shopplezier! :-)
Accepteer geselecteerde cookies